18 Eylül 2010 Cumartesi

‘Hanımın Çiftliği’nde ‘mezar’ ve ‘mantık’ hatası!



Gelecekte yaşanacakların malum olduğu Serap’ın uyanmasıyla yeni sezona başlayan ‘Hanımın Çiftliği’nde, Muzaffer Bey’in ölümünün üstünden bir yıl geçmiş! Serap Hanım ve çiftlik sakinleri Muzaffer Bey’in mezarına gidiyor. Bakıyorsunuz herkes mezar başında ama burası Muzaffer Bey’in mezarı değil. Tek bir ağacın dikili olmadığı tepelik yerde, eski mezar taşlarıyla dolu alanda, yol kenarına gömülen Muzaffer Bey, anlaşılan bir yıllık süreçte ‘tebdil-i mekânda ferahlık vardır’ deyip mezarlık değişmiş! Çünkü yeni bölümde ziyarete gidilen mezarlıkta pek çok ulu ağaç ve modern yapılı mezarlar mevcut. Hadi Serap Hanım, kocasının mezar taşını yaptırdı, diyelim. Çevredeki mezarların sahipleri de ondan özenip, yemek parası bulamadıkları halde, mezarları yaptırmış olsunlar. Peki, onca ağaç nasıl birdenbire büyümüş? Yoksa o devrin Mezarlıklar Müdürlüğü, gelecekteki belediyecilerden atak davranıp, daha o zamandan köküyle yetişmiş ağaç mı ithal edip mezarlığa dikmiş? Ne o, ne bu… Belli ki, dizi ekibi Muzaffer Bey’i nereye gömdüğünü unutup Serap Hanım’ın şanına layık bir mezarlıkta karar kılmış!
Yeni yönetmeni Nisan Akman’la sezona başlayıp ‘Mezar hatası’ yapan ‘Hanımın Çiftliği’nde bir başka farklılık da, vekillik macerasına nokta koyduktan sonra boşta kalan, Avukat Orhan Bey’in saçlarında! Yeni sezonunda ‘saç bereketi’ yaşayan Kanal D’de, ‘Yaprak Dökümü’ndeki Mithat Bey’in ardından Orhan Bey de gür saçlı olmuş. Yeni imajıyla Serap Hanım’ı ayartmaya çalışan Orhan’ın bir günde avukatlığa soyunup mülklerin tamamının Muzaffer Bey’e tapulu olduğunu ortaya çıkartması olağanüstü! Karşı tarafın avukatının, davaya konu olan mülklerin tapu kayıtlarını incelemeden ve kimin üstüne olduğunu araştırmadan, miras davası açması da mantıkla bağdaşamayacak derecede saçma.
Hatalarla sezona başlayan ‘Hanımın Çiftliği’nde Kemal’le Güllü’nün yakınlaşmasının dışında en çarpıcı konuysa, ekonomik sorunlarla boğuşan halkı ve Nato uğruna Kore’ye asker gönderen siyasileriyle, ülke manzarasında hiçbir değişim olmaması!
Anibal Güleroğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder