25 Nisan 2010 Pazar

Açılımın televizyon ayağı…


Açılımın televizyon ayağı…
Geçtiğimiz haftanın önemli konusu, Muzaffer Bey’i vuranın kimliği! Hemen belirteyim; bana göre katil, Halide’nin eski nişanlısı Selim Bey. Dert, tasa bitmiş, bu tartışılıyor. Hatta anketler bile var! Anket demişken, Medyafaresi de ‘Atatürk Rolü’ için yaptı. Oylamada, Anadolu Sigorta’nın Atatürk’ü birinci seçildi; Can Dündar’ın ‘Mustafa’sı sonuncu oldu!
Halkın beğendiği Atatürk reklamı, bir oyla cezadan kurtulurken RTÜK’e, bir şikâyet de Romanlardan geldi! Romanlar, kendilerini göbek atarak veya hırsızlıkla para kazanan kişiler olarak gösteren, dizilerden şikâyetçi. Bursa Roman Kültürü Derneği Başkanı Efkan Özçimen, kendilerini rencide eden dizi yapılmamasını istedi. Başbakan’ın ‘Romanlar benim kardeşim’ sözlerini anımsatan Özçimen, ‘Cennet Mahallesi’, ‘Gönülçelen’ gibi dizilerde kötü yansıtıldıklarını söyledi. Başkan, şikâyetleri RTÜK’e ileteceklerini ve haklarını arayacaklarını belirtti. Şikâyet hakları, ancak ‘Cennet Mahallesi’ yeni olmadığı gibi ‘Yasemince’nin ‘Gülazer’ tipi de yıllardır ekranlarda. Bunca zaman neden beklenildi?
‘TRT El Türkiye’ ile Arap Dünyası’na açılım, farklı tepkiler aldı! Bazı Arap yazarlar ‘Osmanlı’nın dönüşü’ olarak gördü. Bazıları, Başbakan Erdoğan’ın hatırına izlenir, derken; kültür benzerliğinden dolayı başarılı olacağını savunanlar da oldu! İçeriği bakımından, ülkemizde yetersiz bulunan kanalın, Arap dünyasından getirisini zaman gösterecek…
STV’nin ‘Tek Türkiye’ dizisi MBS 1 adlı Arap kanalında, ‘Temiz Topraklar’ adıyla Arapça olarak yayınlanacak. Araplara TV açılımının bir ayağı da, 21 Mayıs’ta Dubai’de yapılacak olan, ‘Meydan Sultan Awards 2010-Türk Dizi Film Ödülleri’ töreni! ‘Asi’, ‘Asmalı Konak’, ‘Aliye’ gibi Orta Doğu ve Arap ülkelerinde gösterilen Türk dizileri 17 dalda yarışacak. Bir yanda, RTÜK yasasıyla TV’de Avrupa kıstaslarına uyum; bir yanda Arap açılımı… ‘Balın olsun tek, sinek Bağdat’tan gelir’ demiş Atalar! Biz, kovanı sunuyoruz. Karşılığında bir parmak bal: COPEAM Yönetim Kurulu’na seçilmek!
ANİBAL GÜLEROĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder