21 Ağustos 2010 Cumartesi

‘Mükemmel Çift’, harcandı mı?



Kanal D’nin yaz sezonunda ekranlara getirdiği ‘Mükemmel Çift’, haftalardır süren bilmecenin ardından nihayet sona erdi! Çekim aşamasından itibaren, içeriğindeki eşcinsel karakterden dolayı, tepkilere sebep olan dizi, nedense medyanın da desteğini bir türlü alamadı. Üç bölüm sonunda, ‘Mükemmel Çift’in akıbeti belirlenmişti bile. Dizinin kaldırılacağı söylentileri üzerine, Kanal D sadece yayın gününün cumartesiye alındığını açıklamıştı. Hatta yeni bölüm çekimlerinin sürdüğünü belirten yapımcı şirket, dizinin kış aylarında da devam edeceğini duyurmuştu! Oysa bu, ‘Mükemmel Çift’i çoktan bitirmeye karar vermiş olan yapımcıların, izleyiciyi saygısızca oyalama taktiğinin ötesinde bir şey değildi.
Zaten, ‘Devam’ açıklamasının üstünden iki hafta geçmeden, yayınlanmaya başladığı günden beri hedef olan ‘Mükemmel Çift’in 14 Ağustos gecesi final bölümüyle ekrana geleceği bildirildi! Böylece ‘Cesur bir iş’ olarak başlayan proje, muhaliflerine yenik düşerek ekranlara veda etti.
Peki, ‘Mükemmel Çift’ neden uzun ömürlü olamadı? İlk bölümüyle güzel bir giriş yapan dizi, sonrasında adeta tıkandı! Televizyonda yapılanı sanat olarak görmeyen, diziyle tanınmak yerine sahnede şöhret olmayı tercih ettiğini söyleyen tiyatro kökenli Tardu Flordun, Bora-Taner karakterini gerektiği gibi yansıtamadı. Gümüş karakteriyle, Anadolu kadınına mücadele konusunda örnek olan Songül Öden de, aynı şekilde Ayça rolüne çok eğreti durdu! Dolayısıyla, oyuncu kadrosunun zenginliğine rağmen, zorlama karakterlerle yürütülmeye çalışılan ‘Mükemmel Çift’ doğallıktan uzaklaştı. Gelişme gösteremeyen senaryonun komedi unsuru içermemesi de izleyici ilgisizliğindeki diğer bir etken! Tardu Flordun’nun mimikleri bile, yapay ve espriden yoksun diziyi kurtarmaya yetmedi. Oysa senaryo biraz daha cana yakın, oyuncular da yapmacıklıktan uzak olsaydı, Arjantin’de izlenme rekoru kıran dizi bizde de pekâlâ başarıyı yakalardı. Ancak sanki birileri özellikle bu yapımın hayal kırıklığı yaşaması için uğraşmış gibi!
Anibal Güleroğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder