17 Haziran 2010 Perşembe

Bir Barış Manço Serüveni…


Barış Manço’nun oğulları, Doğukan ile Batıkan, Kanal Türk’teki ‘2. Sayfa’ programına konuk olmuş ve Aksüt ve Can çiftinin kendilerine çok büyük acılar yaşattıklarını anlatmışlardı! Babalarının ölümünün ardından, annelerinin trilyonluk borçla karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Doğukan Manço, sıkıntıların üstesinden sevgiyle geldiklerini belirtmişti. O gün kendilerine yapılan kötülüklere isyan eden Manço Kardeşler, en büyük hayallerinin bugün müze haline gelen babalarının evini geri alabilmek olduğunu da vurgulamışlardı…
Küçükten büyüğe her yaştan insana hitap etmesini bilen Barış Manço’nun evini geri alma hayali ve Sibel Can’ın Lale Manço’yu ‘çocuklarına gerçeği anlatmamakla suçlaması’ bir yana bugünlerde sesini tüm dünyaya ‘Barış’ mesajıyla duyuran Manço’nun sevenleri için yeni bir serüven daha başlıyor: Bir Barış Manço Serüveni Senaryo Yarışması!
Medyavizyon ve Müzikotek işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya, pek çok kişi Barış Manço rolü için başvuruda bulunmuş bile! Bu yarışmanın hem müzik hem de sinema açısından çok anlamlı olacağını düşünen Lale Manço, ‘Film için pek çok teklif geliyordu. En sonunda içimize sinen bu projeyi hayata geçirdik. Barış’ın hayatını ve yaşam felsefesini bu film aracılığıyla en iyi şekilde anlatmak için her şeyi yapacağız. Barış’ın bir sanatçı olmasının yanı sıra çok yönlü kişiliği tüm dünya tarafından biliniyor. Bu anlamda Barış Manço ile ilgili bir senaryo düşündüğümde sadece ülkemizde değil, Barış’ın sesini duyurduğu diğer ülkeler için de bir anlam oluşturduğunu düşünüyorum’ diyerek görüşlerini dile getirdi.
Barış Manço’yu ölümsüzleştirecek bu dev proje, tüm amatör ve profesyonel senaryo yazarlarına açık ve tür açısından herhangi bir kısıtlama olmaksızın özgür olacak! Uzun metraj senaryo yarışması dâhilinde birinciye 10.000 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye de 2.500 TL ve mansiyonlar verilecek. Başvurular, www.medyavizyon.com.tr ve www.muzıkotek.com.tr adreslerinden 24 Eylül 2010 tarihine kadar kabul edilecek.
Anibal Güleroğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder