18 Ekim 2010 Pazartesi

Altın Portakal’ı hak eden, Cengiz Bozkurt!


‘Karagümrük Yanıyor’daki Sıtkı rolüyle TV’de sivrilmeye başlayan, ‘Ezo Gelin’ ve ‘Sevgili Dünürüm’de oyunculuğuyla dikkat çeken, ancak asıl patlamasını ATV’nin severek izlenen ve ne yazık ki yayından kaldırılan dizisi ‘Parmaklıklar Ardında’ki acımasız başgardiyan Ekrem karakteriyle yapan Cengiz Bozkurt, son olarak ‘Kavşak’la sevenlerinin karşısına çıktı. ‘Yeni Kuşak Tiyatro’yla Türkiye’de hiç oynanmamış oyunları sergileyen Bozkurt, tiyatronun TV endüstrisine kazandırdığı bir değer! Oyunculuk kariyerine ODTÜ Oyuncuları ve Metropol Tiyatrosu’nun projelerinde başlayan Bozkurt, Londra Üniversitesi’ndeki eğitiminin ardından TEB Oyuncuları’nda yer almış. Amatör ruhla oyunlar sergileyip yönetmenlik de yapan Bozkurt, yıllarını kültür ve sanatla iç içe geçirirken Londra’da bazı yapımlarda da görev almış!
‘Parmaklıklar Ardında’ dizisinde iç dünyası ve duvarlar ardındaki farklı karakterleriyle ‘temel direk’ haline gelen Bozkurt, aynı başarıyı ‘Kavşak’da da gösteriyor. Sistemin çarklarında acımasızlaşan ve sorguda ölüme sebebiyet vererek görevden alınan bir polisin pişmanlığını sergilerken, aynı zamanda geçim sıkıntısı altında ezilip çocuğunun ihtiyacını karşılayamadığı için hırçınlaşan bir aile reisini de canlandırıyor. ‘Kavşak’ın basın gösteriminin ardından vurguladığım gibi, gösterdiği performansla yan rolde olduğu halde başrolü geçen Bozkurt, ‘Altın Koza’da alamadığı ödüle nihayet ‘Altın Portakal’da kavuştu. Kendisini canlandırdığı karakterle bütünleştirip rolünün gereğini izleyiciye aynen aktaran tiyatro kökenli oyuncu, 47. Uluslar arası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü ‘Saç’ filminden Rıza Akın’la paylaştı.
Başgardiyanın bu başarısından bahsettikten sonra ‘sonuçsuz’ sonlandırılan ‘Parmaklıklar Ardında’nın müdavimlerinden ‘yapımın devamı için’ yoğun talep geldiğini de hatırlatayım. Bazı sit-com ların yenilenip izleyiciyle buluştuğu ekranlarda, bu sosyal içerikli diziyi yeniden görmek dileğiyle…
Anibal Güleroğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder