31 Ekim 2010 Pazar

‘Kılıç Günü’ de reyting kılıcıyla kesilebilir!


Cumaları dizi rekabetinin en hararetli günü! ‘Hanımın Çiftliği’ dizisinin tartışmasız liderliğini bir kenara bırakırsak, ‘Gönülçelen’, ‘Geniş Aile’ ve ‘Kavak Yelleri’ kendi aralarında az farklarla çekişmekteler. ‘Hanımın Çiftliği’nin yokluğundan istifade ‘Gönülçelen’ birinciliği kaptı. ‘Kavak Yelleri’ biraz gerilese de cumaların asıl kan kaybına uğrayan dizisi, ‘Kılıç Günü’!
Büyük reklamlarla ve Ezelvari şiirsel konuşmalarıyla başlatılan ATV’nin bu iddialı dizisi ne yazık ki, istenilen performansa bir türlü ulaşamadı. Yayın saatinde önceliği ‘Gönülçelen’e kaptıran yapım, saat 23.00’e doğru yayına girip 01.00’e dek sürmekte. Özet göstermeden başlayan ancak dört beş reklamla bölünen dizinin yayınında asıl bıktırıcı olan, her reklam sonrası ‘Bitmeyen Şarkı’, ‘Aşk Bir Hayal’ gibi dizilerin gelecek bölümlerinin tanıtımlarının uzun uzun verilmesi! Önceki bölümde yaşanan ‘ahırın yanma sahnesi’ komedisi gibi, pek çok çekim acemilikleri taşıyan ‘Kılıç Günü’ndeki karakterler de inanmıyorlar sanki rollerine. Alelacele çekilmiş izlenimi veren sahneler, laf olsun torba dolsun söylemler… Özveriyle o saate kadar oturup bekleyenleri hiçe sayanların bunları düzeltme zahmetine girmemesi, dizinin pek de parlak olmayan izlenme oranlarının biraz daha aşağıya çekilmesine sebep olmakta.
Temmuz sonundan beri tanıtımları yapılan fakat tepkiye neden olan ‘eşcinsel’ yatak sahnesiyle adından söz ettirmenin dışında kayda değer bir varlık sergilemeyen dizi, görücüye çıkmadan önceki mini ankete katılan ve ‘Bu yapım tutar’ diyen 1413 kişiyi de yanıltmış durumda! Gerileyen ‘Kılıç Günü’nün bu gidişine bakarsak, toparlanması için acilen Pazar gününe alınması gerektiğini aksi takdirde ‘Sonun başlangıcında’ olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ramiz Dayı’ya karşı Hafız Dayı’nın sözlerini rakip olarak ekrana çıkaranlar, ‘Dizilerinin geç saatlere itildiği gün reytinglerinin düşeceğini’ düşünmediler mi acaba? ‘Adanalı’dan sonra ‘Kılıç Günü’nün de erken finali an meselesi!
Anibal Güleroğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder